Nå din publik.

Oavsett nivå

För alla sporter.

Från gräsrot.

Till högstaligan.

Vi gör det enkelt att livesända sport.

Livesänd din sport och spara minnen för livet. Använd grafik som visar tid, period och mål. Skapa highlights och ta betalt för era sändningar. Enkelt och kostnadsfritt.

Allt som behövs är det som redan finns i din ficka. Med hjälp av en smartphone kan alla sporter på alla nivåer streama sport helt gratis – och samtidigt tjäna pengar. Från gräsrot till högstaligan. Intäkterna kommer från tittarna som köper sändningarna. Minst hälften av intäkterna går alltid till laget eller föreningen som sänder.

Sänder mest sport i Norden.

Livesändningar

utbetalt belopp (SEK)

Användare

Vilka använder Solidsport? 

Lag

Livesänder lagets matcher och får lagkassan att växa.

Föreningar

Samlar allt innehåll och alla lagen i en gemensam struktur.

Förbund

Samlar hela sporten på en gemensam plattform.

Ligor

Samlar alla matcher på en gemensam ligakanal.

Cuper

Livesänder alla matcher. Tjänar pengar. Och får cupen att växa.

Event

Når publiken online.
Och tjänar pengar.

Så här funkar det.

Sänd live och nå din publik.
Se i efterhand – titta, analysera och spara minnen för livet.

Med Solidsport kan ni livesända matcher, cuper tävlingar och evenemang. Ni bestämmer priset och minst 50% av intäkten går alltid till laget eller föreningen som sänder. Allt ni streamar sparas och går att ladda ner i efterhand.

Vad säger våra partners?

"Det vi livesänder på Solidsport ger dubbelt värde för laget och killarna. Det genererar både viktiga intäkter samtidigt som det lagrar minnen som vi kan titta på om och om igen"

Sara Greberg – Rotebro IS P03

"Aldrig har vi upplevt det så smidigt att livesända, eller att få ut aktuellt innehåll snabbt. Solidsport är den bästa plattformen vi har varit på"

Frank Eriksson – Kommunikationschef Modo Hockey

 

"Solidsport har gjort det möjligt att följa handboll i en utsträckning som aldrig har gått tidigare"

Robert Wedberg – Generalsekreterare på Svensk Handbollförbundet

"Solidsport är en fin möjlighet för publiken att bidra och samtidigt ta del av tävlingen live. Det är en liten peng att lägga för varje tittare men som gör stor skillnad för föreningen. En win-win för alla inblandade helt enkelt"

Ia Wikås – Stockholm Top Gymnastics

"Solidsport är för oss en helt ny möjlighet att tjäna pengar samtidigt som alla inblandade har uppskattat möjligheten att se alla matcher live och i repris. Det här är intäkter som aldrig funnits tidigare och på vår nivå kan det vara helt avgörande"

Gustav Larsson – Drevviken HK

"Vi är beroende av våra evenemang och att vi får köra dem. Det är viktigt att vi får in pengar till alla ungdomslag vi jobbar med. Därför blev Solidsport en fantastisk lösning"

Christer Norwald – Linköping Innebandy/Fatpipe Invitational

"Föräldrarna var trötta på att köpa lotter, korvar och annat. När vi upptäckte Solidsport kunde föräldrarna istället köpa access till våra livesända matcher. Redan första säsongen drog vi in mer än 5.000 kronor till laget"

Kristin Andersson – Lagledare Ingarö IF P09

Livesända sport. Enklare än du tror.

Klicka på bilden för att se hur du använder kontrollerna i appen.

Allt du behöver för att livesända är en Solidsport-kanal och sändningsappen Solidsport Broadcast som du laddar ner helt kostnadsfritt på Appstore eller Google Play.

Allt det här får du tillgång till.

Helt kostnadsfritt.

Kanal

Allt videoinnehåll ni livesänder och laddar upp samlas på er egen unika Solidsport-kanal.

Broadcast

Att sända live är enkelt om du använder appen Solidsport Broadcast på en smartphone eller surfplatta.

Highlights

Med ett enkelt knapptryck kan du skapa highlights som automatiskt klipps ihop till ett highlightspaket.

Nya intäkter

Vi hanterar betalningarna och supporten. Ni får minst 50% av intäkterna.

Report

Med hjälp av Solidsport Report kan du enkelt skapa och dela mer avancerad grafik i sändningarna.

Obegränsad Lagring

Allt du sänder, sparas och blir till minnen för livet. Det kan även användas för analys och i utbildningssyfte.

 

Skapa avancerad grafik i sändningen.

Med hjälp av Solidsport Report skapar du avancerad grafik i sändningen. Det innebär bland annat att du kan visa vilken spelare som gjort mål. Du laddar ner appen till din mobiltelefon eller surfplatta helt kostnadsfritt på Appstore eller Google Play.

Tre enkla steg som får dig att komma igång.

1.

Starta en kanal
helt kostnadsfritt

2.

Ladda ner
Solidsport Broadcast

3.

Kom igång
på 5 min

Vanliga frågor och svar.

Kostar det något att livesända?

Nej, det är helt gratis att livesända på Solidsport. Istället är det tittarna som betalar för att se en sändning, repris eller annat innehåll. Laget, föreningen eller eventet som sänder bestämmer priset och behåller minst 50% av intäkterna.

Kostar det något att titta på sport?

Det mesta innehållet som går att se på Solidsport kostar pengar. Det är lagen, föreningarna och evenemangen som sänder som själva bestämmer priserna och samtidigt behåller minst 50% av alla intäkter.

Varför ska lag, föreningar och event ta betalt?

Alla lag, föreningar och evenemang behöver pengar för att få verksamheten att går runt. Med Solidsport blir det både ett enkelt och roligt att tjäna pengar till laget eller föreningen, utan någon risk. 

Vad behövs för att livesända sport?

Allt du behöver för att sända sport är appen Solidsport Broadcast, en internetuppkoppling samt en smartphone eller surfplatta. Sedan är du redo att livesända din första match, tävling, cup eller evenemang med avancerad grafik, utan krångel eller teknisk expertis.

Vad behövs för att titta på sport?

För att titta på sport behöver du en enhet som är uppkopplad till internet och som kan spela upp video. Solidsport stödjer uppspelning från de flesta enheter så som datorer, mobiltelefoner, surfplattor, smart TV, Apple TV och Chromecast.

Hur mycket pengar kan lag och föreningar tjäna?

Desto fler tittare livesändningar har desto mer pengar kommer såklart varje lag, förening, cup eller evenemang att tjäna. Priset spelar såklart också roll. För ett lag med 20 spelare som livesänder matcher regelbundet på Solidsport och samtidigt är duktig på informera tittare är 5.000kr – 10.000kr per säsong en bra målsättning.

Prata med oss.

Vi finns här för att hjälpa dig att komma igång och livesända era matcher och evenemang. Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig. Om du vill bli uppringd så kom ihåg att fylla i ditt telefonnumer.

Automatiserad produktion
med analysfunktion.

IQ Sports Producer

Mobile Viewpoint – IQ Sports producer är ett helautomatiserat system som med hjälp av AI gör det möjligt att livesända matcher utan någon person bakom kameran.

Systemet erbjuder även möjlighet till automatiserad matchanalys och är helt integrerad med Solidsports streamingplattform.

Vill du veta mer om IQ Sports Producer? Kontakta oss så berättar vi mer.

All sports. Everywhere.

Med Solidsport blir det enklare än någonsin att livesända sport på alla nivåer på ett professionellt sätt. Samtidigt som ni tjänar pengar till föreningen eller laget.

Starta er Solidsport-kanal redan idag.
Helt kostnadsfritt.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden

© Copyright 2020 - Solidsport | Foton: Bildbyrån