Tänk på publiken.

Sänd evenemang live. Och tjäna pengar.

Alla idrottsevenemang, stora som små har mycket att vinna på att livesändas. Ett livesänt evenemang tillgängliggörs både för en större publik, genererar nya intäkter samtidigt som innehållet förevigas och minnen lagras. Via Solidsport är det både enkelt och kostnadsfritt att streama ett evenemang samtidigt som det genererar nya intäkter online.

Med Solidsport får ni en stabil och marknadsledande streamingplattform och som har allt som krävs för att ni ska lyckas med livesändningen av ert nästa idrottsevenemang.

Solidsport har en lång erfarenhet av att livesända alla typer av idrottsevenemang. Allt från nationella mästerskap i motorsport till uppvisningstävlingar i dans eller gymnastik, årsmöten för elitföreningar och världsmästerskap i kampsport.

Utomhus eller inomhus, sport som utspelar sig på en liten yta eller över hundratals mil. Det spelar ingen roll, så länge det finns en internetuppkoppling går allt att livesända på Solidsport.

Sälj access och skapa nya intäkter 

Solidsport är helt gratis att nyttja obegränsat för den som tar betalt för sändningarna. Samtidigt har ni möjlighet att skapa nya intäkter genom att sälja access till tittarna som betalar för att ta del av innehållet som produceras. Minst hälften av alla intäkter som genereras på Solidsport går alltid till den som sänder. Ett roligt och enkelt sätt att skapa nya intäkter under evenemanget och en uppskattad satsning för intresserade supportrar och anhöriga som inte kan vara på plats.

Välj produktion efter plånbok.

För det första är det viktigt att bestämma vilken typ av produktionen som behövs till evenemanget ni planerar att livesända. Det är bra om det i god tid bestäms en budget för hur mycket produktionen för varje sändning får kosta. Ska det vara enkla och kostnadseffektiva sändningar med mobiltelefoner och surfplattor eller mer avancerade kameraproduktioner med produktionspersonal? Med tydliga ramar och en budget på plats kan du i god tid börja planera och boka in rätt personal och rätt sändningsutrustning för en produktion som matchar era förväntningar och er budget.

Anpassad funktionalitet för att streama evenemang

Med produktionen på plats behöver ni en plattform där ni distribuerar själva sändningen. Med Solidsport får ni tillgång till Nordens största plattform för livesänd idrott, väl anpassad för att livesända idrottsevenemang. Här finns all funktionalitet ni behöver för att livesända ett evenemang, visa repriser, ladda upp video, visa annonser och ta betalt från tittarna.

Med en egen unik event kanal kan ni både kontrollera hur ni vill distribuera evenemangets innehåll, vad det ska kosta att köpa access och samtidigt ta del av både utförlig statistik och håll kolla på alla intäkter.

Så når ni en stor publik online

Med produktion och plattform på plats kommer vi till det allra viktigaste för att ni ska lyckas med ett livesänt evenemang – marknadsföringen.

Utan bra marknadsföring och kommunikation om evenemangets sändningar kommer det i värsta fall leda till få tittare och lite intäkter. Med andra ord, det är viktigt att du informerar och når ut till publiken som kan vara intresserade av att följa evenemanget live online.

Förutom att ni har egna kanaler och direktkontakt med era deltagare så kan även Solidsport hjälpa till med marknadsföringen inför ert evenemang. Via våra miljontals Solidsport-användare och stor erfarenhet i att marknadsföra och locka tittare till livesända idrottsevenemang har Solidsport verktygen som tar er genom bruset. Tillsammans skapar vi kampanjer och marknadsföring som ser till att maximera utfallet av sändningarna från evenemanget.

Fem saker som får er att lyckas.

  • Ha en bra plan för vad ni vill sända.
  • Få till en bra produktion som matchar er budget.
  • Välj en streamingplattform som hjälper er att samla allt innehåll ni vill sända.
  • Ta fram en marknadsföringsplan för att locka tittare till innehållet som ni ska sända.
  • Hitta en bra partner som hjälper er från idé till livesändning.

Kontakta oss

Vi vet vad som krävs för att lyckas med livesändningarna av ert nästa idrottsevenemang och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Har du några frågor eller vill komma igång, tveka inte att höra av dig till oss, fyll bara i kontaktformuläret nedan. Vill du att vi ringer upp dig, kom ihåg att fylla i ert telefonnummer i meddelanderutan nedan.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden

© Copyright 2020 – Solidsport | Foton: Bildbyrån