Dela spänningen live.

För alla cuper. Oavsett nivå.

Många cuper i Norden har redan upptäckt fördelarna med att livesända en cup på Solidsport. Ett större intresse, mer exponering och ökade intäkter för cupen är tre starka skäl att livesända en cup.
Och vet du vad? Det är enkelt och helt gratis.

För många idrottare är cuper höjdpunkten på året och ibland den absoluta höjdpunkten under en hel idrottskarriär. Cuper betyder mycket både för de som utövar sport, men också mycket för alla föräldrar, anhöriga och supportrar.

Dela oförglömliga idrottsögonblick live

En cup innehåller många oförglömliga idrottsögonblick. En fin räddning, en grym passning eller varför inte ett solomål. Ögonblicken är många och som många vill ta del av, såväl spelare och ledare som föräldrar, vänner och nära och kära. Alla ögonblick förtjänar att få upplevas live men också sparas och återupplevas, om och om igen.

Spara minnen för livet

Solidsport gör det möjligt för varje cuparrangör att dela med sig alla dessa fantastiska cupögonblick, var man än befinner sig. Live och när som helst. Med Solidsport kan alla deltagare i cupen se sina prestationer och spara minnen för livet. Precis som alla föräldrar och anhöriga, tack vare cupens livesändningar på Solidsport.

Öka värdet på cupen och skapa nya intäkter

En cup som livesänder alla matcher skapar större värde för såväl utövare som publik. Det skapar också ett större intresse som i sin tur kan generera fler deltagare till kommande upplagor och samtidigt generera nya intäkter. Cupen tar ingen risk och betalar inget för att använda Solidsports plattform och appar. Istället skapas en gemensam affär via sändningar som köps via pay-per-view för en enskild sändning eller ett All Access-abonnemang som ger tillgång till hela cupen. För att komplettera med ännu en intäktskälla kan cuparrangörer även sälja och visa annonser från sponsorer och samarbetspartners i anslutning till sändningarna.

Enkelt att livesända cupen – och helt gratis

Alla cuper som livesänds på Solidsport får en egen cupkanal där livesändningar, repriser och highlights samlas. Att skapa cupkanalen och livesända matcherna är helt gratis. Intäkterna kommer från tittarna som betalar för en enskild sändning eller genom att köpa access till hela cupen. Alla intäkter delas mellan Solidsport och cup-arrangören.

Så livesänder du en cup på Solidsport

Att livesända en cup kan ha olika utmaningar beroende på om cupen spelas inomhus eller utomhus, om det är få eller många deltagare. För att cupen ska lyckas med sina livesändningar och maximera sina intäkter finns det fyra nyckelfaktorer.

Internetuppkoppling

Det allra viktigaste för att livesändningarna ska fungera och för att tittarna ska få en bra upplevelse är en bra internetuppkoppling. Det är därför väldigt viktigt att arrangören säkerställer att det finns en fungerande anslutning på alla planer och från den position kameran/enheten kommer placeras. Sändningar går bra att göra via 4G, Wi-Fi eller fast nätverksanslutning.

Streamingutrustning

För att kunna livesända cupens matcher behövs såklart också rätt streamingutrustning. Om cupen är ute i god tid kan Solidsport också tillhandahålla all nödvändig sändningsutrustning. För utrustning utgår en hyra som betalas av mot intäkterna som cupen genererar. Om cupen inte lyckas generera tillräckligt med intäkter för att betala utrustningen kommer Solidsport bjuda på den överskjutande delen. Solidsport står därmed för den ekonomiska risken.

Filmare

För att kunna genomföra bra sändningar behövs såklart också filmare som bemannar varje kamera. Eftersom sändningarna görs med hjälp av en smartphone eller surfplatta via appen Solidsport Broadcast är enkelt för vem som helst att filma. Solidsport rekommenderar att en rimlig ersättning betalas ut till respektive filmare. Det kommer underlätta både sökandet av filmare samt höja kvalitén på sändningarna. Det finns många lag som behöver tjäna pengar och att filma matcher är ett roligt sätt att skapa nya intäkter till laget.

Marknadsföring

Sist men inte minst är det viktigt att i god tid informera alla lag och alla ledare och spelare i cupen om att cupen streamas på Solidsport. Detta kan med fördel kryddas med olika erbjudanden (Early Bird) för de som är tidigt ute med att köpa access till livesändningarna från cupen. För hjälp och tips när det gäller marknadsföring är ni välkommen att maila marketing@solidsport.com.

Varför ni ska sända cupen på Solidsport?

Solidsport är Nordens största streamingplattform för livesändning av sport. Teamet bakom Solidsport har jobbat med livesändningar tillsammans med några av världens största ungdomscuper. I takt med detta har Solidsport utvecklat en marknadsledande plattform för att livesända alla matcher under en cup.

Integration med cupsystem

Solidsport har färdiga integrationer mot de flesta cupsystemen som finns idag, bland annat CupManager, ProCup och Profixio. Det innebär att Solidsport per automatik kan importera alla matcher från cupsystemet och även uppdatera spelscheman och sändningar automatisk, om det exempelvis skulle uppstå matchändringar. Solidsport har även färdiga integrationer som innebär att det går att uppdatera grafik (scoreboard, mål, tid, perod etc.) i sändningarna –helt automatiserat – om det finns resultatuppdatering inlagd i cupsystemet som ni använder.

Ta steget in i framtiden

Nu har ni fått argumenten för varför ni ska livesända er nästa cup. Nu är det dags att komma igång.

Börja med att skapa en cupkanal helt gratis på Solidsport. Tryck bara på knappen ”Börja sända”.
Så snart kanalen är registrerad kommer vi att kontakta och hjälpa er att komma igång.

Kontakta oss

Har du några frågor, tveka inte att höra av dig till oss, fyll bara i kontaktformuläret nedan. Vill du att vi ringer upp dig, kom ihåg att fylla i ert telefonnummer i meddelanderutan nedan.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden

© Copyright 2020 - Solidsport | Foton: Bildbyrån