Den kompletta streamingtjänsten.

För ligor från alla sporter. Oavsett nivå.

Välkommen till Solidsport, Nordens största streamingplattform för sport. Den naturliga platsen för ligor och idrottsserier som vill förbättra sin exponering online samt öka både värdet och intäkterna för hela ligan och alla lagen. På Solidsport samlar ni ert videoinnehåll och får tillgång till innovativa verktyg och funktioner som kommer engagera era fans och skapa nya och viktiga intäkter. Med Solidsport tar ni fansen närmare spänningen och bygger en digital närvaro i världsklass.

Vi vet att engagerade fans attraherar en större publik, mer intresse från media och större annonsmöjligheter och partnerskap. Första steget är en oslagbar digital närvaro. En plats där fans kan konsumera sporten de älskar. Med hjälp av Solidsport tar ni sporten från hjärtat av arenan till era fans, var som helst och när som helst. Till en plattform som med oändliga möjligheter att konvertera, kommunicera och exponera nya värden för just er rättighet.

Ett helhetskoncept för sport online

Solidsport är mer än bara en streamingplattform för sport. Solidsport är ett helhetsverktyg som hjälper idrottsligor och serier att lyckas med sin digitala satsning online. Solidsport hjälper er att bygga en helt ny digital affär. Genom en heltäckande digital närvaro stärks intresset för varje enskilt evenemang och därmed också hela ligan. Det i sin tur bidrar till ökade intäkter både online och offline.

Tillgängliggör er sport för alla

Som hängivna sportfans förstår Solidsport att upplevelsen alltid betyder något. Och vi tror att det är lika viktigt på arenan som det är online. Därför har Solidsport ett brett utbud av lösningar som hjälper såväl våra partners liksom deras fans. Solidsport erbjuder alla verktyg som du behöver för att nå och engagera era fans med hjälp av livesändningar och video.

Ge ert digitala innehåll liv

Solidsport vill att era fans ska uppleva spänningen oavsett var de befinner sig och komma närmare er liga. Den resan börjar med att skapa delaktighet och dela identiteten mellan lagen och ligan. Det är därför vår plattform låter varje lag skapa sin egen unika Solidsport-kanal samtidigt som den är kopplad till ligans huvudkanal. Varje gång ligan eller lagen publicerar innehåll publiceras innehållet automatiskt på alla relevanta kanaler i Solidsport-plattformen. Det går också med ett enkelt knapptryck dela annonser och förmedla sponsrade kampanjer på alla kanaler – för hela ligan.

Förverkliga nya intäktsströmmar

En engagerad supporter är ofta en hängiven sådan som gärna supportar sitt lag i vått och torrt. Med det som bakgrund har Solidsport skapat en ny möjlighet att livesända sport och som i sin tur skapar nya digitala intäkter. En tydlig närvaro online med regelbunden trafik ökar värdet på era befintliga rättigheter. Det exponerar också en ny digital möjlighet och skapar fina kontaktytor för era partners och sponsorer. Från att sälja reklamutrymme till att köra sponsrade kampanjer som kan ta er intäktspotential till nästa nivå.

Låt era sponsorer bli en del av spänningen

Bara ett klick bort finns möjligheten att aktivera sponsorer och deras budskap över hela ligan och alla dess lagkanaler. Med Solidsport har ni möjlighet att erbjuda en enkel och tillgänglig annonsprodukt, som kan bli en lukrativ plats som era sponsorer vill betala för.

Bjud på en oförglömlig upplevelse

Med Solidsport får era supportrar en gemensam plats där alla streamade matcher och repriser samlas och presenteras på ett enkelt och smidigt sätt. Plattformen är utvecklad av personer som verkat i sportens värld under en stor del av sina liv. Det i kombination med över 10 års erfarenhet av live-streaming har varit en nyckelfaktor i Solidsports utvecklingsarbete med att ta fram funktionalitet som både lag och fans efterfrågar och behöver.

Var med i teknikens framkant

Sporten utvecklas hela tiden och varje liga behöver en online-närvaro som hänger med i utvecklingen. Därför får du som partner hos Solidsport dra nytta av vår kontinuerliga produktutveckling som förbättras för varje dag som går. Var med och ligg i framkant samtidigt som ni får rätt verktyg för att inleda en digital satsning som öppnar nya dörrar och möjligheter.

Håll fansens engagemang vid liv

Solidsport erbjuder en komplett och enkel lösning för alla ligor, oavsett sport och oavsett nivå. Här finns alla verktyg som behövs för att digitalisera er liga, förbättra klubbarnas kommunikation, hålla supportrarnas engagemang och skapa nya intäkter. Livesända matcher leder till ett ökat intresse för hela ligan och som i sin tur kan locka fler besökare till arenorna och skapa ett större mediaintresse för hela ligan.

Integration som förenklar produktion

Har ni er sportdata digitaliserad med tillgänglighet via APIer? Då kan Solidsport integrera den datan mot sin plattform via en integrationsmodul. Med hjälp av integrationen kan Solidsport automatisera flöden som både underlättar för den som ska sända och skapar stora mervärden för den som ska titta. Via Solidsports avancerade grafikmotor går det exempelvis att generera avancerad grafik i en sändning – helt automatiserat.

Enkla och innovativa produktioner

Solidsport har lett utvecklingen för livesänd sport sedan 2008 och har en fortsatt ambition att ligga i teknisk framkant. Bland annat genom att erbjuda kostnadseffektiva produktioner av hög kvalite.

Framför allt har Solidsport utvecklat en streamingtjänst och mjukvara som gör det möjligt för alla sporter, på alla nivåer, att livesända sport på ett professionellt sätt – med hjälp av en smartphone. Utöver det finns även stöd för mer avancerade produktioner med flera traditionella kameror, anpassade för större event och för personer med hög teknisk kunskap.

Som tredje alternativ erbjuder också Solidsport helt automatiserade produktioner med hjälp av AI-teknik. Oavsett vilken typ av produktioner ni vill göra har vi resurserna och kunskapen att bistå.

Ett hållbart partnerskap – utan risk

Med Solidsport finns inga risker, bara fördelar och ni betalar ingenting för att nyttja plattformen eller våra appar. Istället bygger vi en gemensam affär där vi delar på intäkten. Med andra ord, om det går bra för er så går det bra för Solidsport. 

Säg hejdå till dyra ligalösningar

Solidsport har inte bara verktygen och tekniken för att hjälpa en liga att bli framgångsrik online. Solidsport erbjuder också en service och vägledning genom hela processen tills att alla lag livesänder ligans samtliga matcher – och tjänar pengar.

Varje enskild klubb får en egen kanal, kopplad till ligans huvudkanal, och sänder sina egna hemmamatcher. Lagen driver då sina egna intäkter och får incitament till att intressera sina supportrar, vilket i sin tur ger fler besökare, fler sidvisningar och större intäktsmöjligheter.

Tack vare en gemensam ligasatsning får ligan en enhetlig digital upplevelse som supportrarna lätt känner igen sig i. Med Solidsport kan ni säga hejdå till dyra och krångliga digitala lösningar. Med Solidsport blir det både gratis och enkelt att skapa en digital samlingsplats med stora möjligheter till att skapa nya intäkter.

Funktionalitet

  • Få tillgång till en ligakanal som samlar hela ligan.
  • Varje lag får tillgång till en enskild lagkanal.
  • Sälj access till alla lagets matcher såväl på hemmaplan som på bortaplan. 
  • Sälj access till ligans alla matcher. 
  • Ge access till nerladdning av matcher i efterhand och scouta varandra. 
  • Integrera med befintliga system och få med tabeller och skytteliga på ligakanalen och varje lags kanal. 
  • Hantera annonser för enskilda lag eller hela ligan.
  • Få tillgång till utbildning och support för att ni ska bli framgångsrika i er satsning.

Kontakta oss

Har ni några frågor, vill veta mer eller komma igång med Solidsport. Tveka inte att höra av er, fyll bara i kontaktformuläret nedan. Vill ni att vi ringer upp er, kom ihåg att fylla i ert telefonnummer i meddelanderutan.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden

© Copyright 2020 - Solidsport | Foton: Bildbyrån