Samla hela föreningen.

Streama alla matcher. Och tjäna pengar. 

Tusentals lag har redan upptäckt möjligheterna med att livesända sina matcher på Solidsport – nu är det föreningarnas tur. Genom att samla alla lag på en gemensam föreningskanal blir det enklare att både hitta, administrera och hjälpa alla lagen som sänder. Det leder också till ökade intäkter för både de enskilda lagen och föreningen.

Den digitala utvecklingen i samhället går i en rasande takt och har även skapat nya möjligheter för idrotten att utveckla sina verksamheter. Ett tydligt steg in i framtiden är den nya möjligheten att synliggöra sitt lag, förening eller evenemang digitalt med hjälp av ny teknik.

Möjligheten att sända sin sport live är ett naturligt steg för en idrottsförening, både för att tillgängliggöra alla föreningens matcher för sin publik, oavsett var den befinner sig, men också för att skapa nya intäkter.

Solidsport har därför utvecklat en streamingtjänst för alla sporter, på alla nivåer. Vi vill göra det enkelt och gratis att livesända matcher, cuper och evenemang med hjälp av Solidsport. Samtidigt skapas viktiga intäkter till idrotten genom att tittarna betalar för att del av innehållet, likt traditionell biljettförsäljning på plats. Minst hälften av intäkterna går alltid till laget eller föreningen som sänder matchen.

Anpassad funktionalitet och struktur för idrottsföreningar 

Solidsport har utvecklat flera unika funktioner för att hjälpa idrottsföreningar administrera alla sina lagkanaler . Syftet är också att göra det enklare att hålla kolla på hela föreningens intäkter och samtidigt samla allt videoinnehåll som skapas i föreningen, så som uppladdade videor, livesändningar, repriser och highlights.

Alla föreningar som ansluter sig till Solidsport får tillgång till en egen föreningskanal. Föreningskanalen hamnar längst upp i en kanalstruktur som innehåller underliggande lagkanaler, cupkanaler och andra eventkanaler som arrangeras av föreningen. 

Skapa nya intäkter till föreningen och laget 

För alla som livesänder på Solidsport finns möjligheten att ta betalt för innehållet som sänds. Det är med hjälp av betalsändningar som pengar kommer in till lagen och föreningen. En tittare kan antingen köpa en enskild livesändning eller video via pay-per-view eller bli månadssupporter till ett lag. Som månadssupporter får tittaren tillgång till allt innehåll som publiceras på lagets Solidsport-kanal.

Men det finns även andra intäktsmöjligheter. Bland annat i form av annonsintäkter som kommer från sponsorer och samarbetspartners som kan synliggöras i föreningens och lagens sändningar.

Med hjälp av vår föreningsstruktur är det möjligt att med ett knapptryck styra annonser på alla kanaler som tillhör föreningen.

Viktigt att tänka på som förening

Föreningar spelar en viktig roll när det gäller att underlätta för lag och utövare med att komma igång och livesända sina matcher och evenemang. Förutom att informera om möjligheten att livesända matcher och event finns det ett par saker som en förening kan göra för att underlätta för lagen som livesänder.

  • Säkerställ en bra internetuppkoppling för lagen som ska sända. En trådlös uppkoppling via WI-FI eller mobilt bredband fungerar oftast bra. För att säkerställa en bra anslutning rekommenderar vi också att varje förening gör en testmätning av sin uppkoppling via bredbandskollen.se eller liknande tjänster. Vi rekommenderar en uppkoppling på minst 10 mbit för att skicka data.
  • Tillhandahåll stativ i anslutning till spelplanen och avgränsa gärna en sändningsplats varifrån det går bra att filma. Med hjälp av ett stativ blir det enkelt för den som filmar och stabilare bild för den som tittar.
  • Sist men kanske viktigast av allt, hjälp till att informera supportrar, anhöriga, medlemmar och annan publik om alla matcher och evenemang som livesänds i föreningen. Genom att länka till föreningens Solidsport-kanal från föreningens hemsida/sociala medier och informera om sändningarna i anslutning till spelplatsen så blir det enkelt även för motståndare och deras anhöriga att hitta till sändningarna. 

Vad kostar det att aktivera en förening på Solidsport?

Det är helt gratis att aktivera en föreningskanal på Solidsport. Samma sak gäller för alla olika typer av kanaler på Solidsport, det är alltid gratis för alla att sända och obegränsat med lagringsutrymme ingår.

Vad en förening kan göra på Solidsport:

  • Skapa en föreningskanal som samlar allt innehåll som skapas av alla lag i hela föreningen.
  • Skapa lagkanaler och administrera alla lag från föreningskanalen på Solidsport.
  • Fakturera för alla intäkter från alla lag i föreningen direkt från föreningskanalen.
  • Få tillgång till Solidsports unika annonslösning för föreningar. 

  • Ta del av utförlig tittarstatistik på allt innehåll som sänds i föreningen. 

Kontakta oss

Är er förening inte redan ansluten till Solidsport hoppas vi att vi får se er hos oss inom kort. Har du några frågor gällande Solidsport eller vill ansluta er förening, kontakta oss via formuläret nedan. Vill du att vi ringer upp dig, kom ihåg att fylla i ditt telefonnummer i meddelanderutan nedan.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden

© Copyright 2021 – Solidsport | Foton: Bildbyrån