Den kompletta streamingtjänsten.

För idrottsförbund. Oavsett nivå.

Solidsport erbjuder en optimal helhetslösning för idrottsförbund som vill synliggöra sin sport och få den att växa online. Med Solidsport är det enklare än någonsin att nå ut med sin sport till en större publik och samtidigt skapa nya intäktsmöjligheter för alla lag, föreningar och evenemang.

Det är inget nytt med att sport går att se live. Tekniken för att producera, sända och distribuera idrottens sändningsrättigheter har funnits länge men utmaningen har alltid varit att minimera kostnaderna, nå genom bruset, bygga långsiktiga värden för sina sändningsrättigheter och se till att intäkterna från sändningarna går tillbaka till idrotten. Något som i slutändan resulterat i att endast de största ligorna synliggjorts via streaming online. Det är ett problem som Solidsport vill lösa för alla idrottsförbund, oavsett nivå.

Digitalisera en sport på alla nivåer och skapa nya intäkter online

Det finns många rättighetsbolag och produktionsbolag som hjälper till att producera och distribuera sändningar hos lokalmedia, sociala medier, public service och kvällstidningar. Ofta med löften om bred exponering.

Men idrotten kan inte leva på bara exponering. Idrotten behöver en fungerande affärsmodell som genererar intäkter . För endast då kan idrotten växa i ett samhälle som blir allt mer digitaliserat. Idrotten behöver en modell där exponering och intäkter går hand i hand och där idrotten stärker både sitt varumärke och ekonomi.

Solidsport – mer än bara en streamingplattform

Solidsport är först och främst en streamingplattform som gör det möjligt att livesända sport och generera intäkter på ett enkelt och professionellt sätt, till en minimal kostnad. Men Solidsport är också en digital sportplattform, skräddarsydd för alla sporter med utgångspunkt från sportens värld och den struktur som sporten verkar inom.

I vår streamingvärld är allt anpassad efter matcher och idrottsevenemang, från sändningar med anpassade scoreboards till repriser och highlightsfunktionalitet, lag-, förening och cupkanaler med anpassade features och dataintegrationer som gör det möjligt att automatisera statistik och liverapportering.

Så kan idrottsförbund samla och distribuera sin sport

Det finns inga krav om exklusivitet i att allt som sänds bara får tillgängliggöras på Solidsport. Solidsport utgångspunkt är att alltid skapa maximalt värde för alla idrottsförbund. Först och främst handlar det om att hjälpa varje förbund att tillgängliggöra sporten i så stor utsträckning som möjligt, från gräsroten till högstaligan.

Det gör Solidsport genom att tillhandahålla en marknadsledande streamingplattform, men också genom att hjälpa till att hitta rätt produktioner som bär sig ekonomiskt och genererar ett överskott, beroende på vad som ska sändas och på vilken nivå. Sedan handlar det om att gemensamt hitta den bästa distributionsmodellen för att maximera exponeringen, utan att intäkter går förlorade.

Solidsport samarbetar med över 15 idrottsförbund i Sverige, Finland och Norge och har genom åren gjort många lyckade samarbeten med både lokalmedia, public service och annan media när det gäller sändningsrättigheter på Solidsport. Detta för att maximera exponeringen och intäkterna av det som varje idrottsförbund vill livesända på Solidsport.

Hur mycket kostar det att använda Solidsport?

Det är helt gratis att livesända matcher på Solidsport och allt som sänds spelas in och sparas för framtiden, så även för idrottsförbund som vill distribuera sina sändningsrättigheter.

Med en bakgrund av en marknad bestående av komplexa och dyra IT-system grundades Solidsport med ambitionen att tillhandahålla en streamingplattform som gör det möjligt för alla sporter, oavsett nivå, att sända och ta betalt för sina matcher och evenemang helt kostnadsfritt.

Istället för att tillhandahålla en plattform och fakturera den som sänder vill Solidsport göra det gratis för den som sänder och istället ta fram en affärsmodell som bygger på att tittarna betalar för att ta del innehåller och sedan dela intäkten med den som sänder.

På så sätt har Solidsport minimerat den ekonomiska risken för idrottsförbundet, laget eller idrottsföreningen som samtidigt kan skapa intäkter från sin första livesändning.

Konceptet har blivit en stor succé. Sedan lansering har förbund, föreningar och lag runt om i Europa snabbt anslutit sig och nu resulterat i att Solidsport genererar intäkter till idrotten på miljonbelopp – varje månad.

Ett partnerskap som får er idrott att växa

Vår affärsmodell innebär att vi inte jobbar enligt ett traditionellt kund- och leverantörsförhållande. Istället ser vi samarbetet med varje förbund som ett partnerskap.

Ni har kontakterna, ni är sporten som förmedlar spänning och glädje. Vi har tekniken och den digitala infrastrukturen som ni använder för att nå ut med er sport online och generera intäkter.

Partnerskapet bygger på ett gemensamt mål – att få er idrott att växa. Ni behåller kontrollen över er största tillgång, nämligen nätverket av utövare och publik som kan generera stora värden digitalt och som i sin tur får sporten att växa.

Hos oss är ni i trygga händer

Solidsports långa erfarenhet av att livesända sport på alla nivåer i kombination med en framgångsrik affärsmodell går att tillämpa på alla idrottsförbund och deras satsning på livesänd sport.

Med mer än 43 000 000 kronor utbetalt till idrotten, 1 000 000 användare och tusentals lag och föreningar som redan använder Solidsport är ni i trygga händer om ni vill nå ut genom bruset och nå en stor publik.

 

Funktionalitet för idrottsförbund på Solidsport

  • Förbundssida som samlar hela sporten med underliggande sportstruktur bestående av distriktsförbunden, föreningar, lag, cuper och evenemang.
  • Rapportfunktion som sammanställer statistik kring det som är kopplat till förbundskanalen, såsom antal sändningar, antal tittare, intäkter m.m.
  • Möjlighet att kommunicera ut information eller kommersiella budskap och sponsorer på alla Solidsport-kanaler som är kopplade till förbundet.
  • Möjlighet till riktade utskick och pushnotifieringar till tittare.
  • Fri access till alla sändningar som är kopplade till förbundet för ett urval av personer i förbundet.
  • Introduktionskurs och löpande support, helt utan kostnad under samarbetets gång.

Kontakta oss

Har ni några frågor, vill veta mer eller komma igång med Solidsport, tveka inte att höra av er, fyll bara i kontaktformuläret nedan. Vill ni att vi ringer upp er, kom ihåg att fylla i ert telefonnummer i meddelanderutan nedan.

Solidsport grundades med visionen att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill också med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Hammarbybacken 27
Stockholm, Sweden
+46(0)8 462 62 10
info@solidsport.com

© Copyright 2020 – Solidsport | Foton: Bildbyrån